blog

iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност

iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност
Технологията за добавена реалност на iGreet е базирана на собствен алгоритъм за разпознаване и проследяване на изображения. Той функционира с висока скорост и не е разработен за разпознаване специално на маркери (QR кодове, AR маркери и др.), а на всякакъв тип таргет, съдържащ релевантна за изображението информация. Мобилните приложения на iGreet са нейтив разработка за iOS и Android

Използването на технологията за добавена реалност на iGreet се случва по стандартния за AR приложения начин: чрез сканиране на маркери (в случая - поздравителни картички) със смартфон чрез специално приложение (в случая - iGreet). При сканиране потребителят вижда предварително вградената движеща се сцена, 3D образ или видео. Приложението е налично безплатно в Google Play и AppStore, като през него могат да се закупят и изпратят до избрана дестинация в целия свят поздравителните картички.

Благодарение на използваната в тях технология за добавена реалност, iGreet картичките "оживяват", когато ги сканирате със специално създаденото за целта мобилно приложение, което може да свалите безплатно.

Може да видите съдържанието на картичката, като отворете приложението, кликнете върху бутона за сканиране и фокусирайте върху предната част на картичката. Гледайте и се забавлявайте!

Електронните анимирани картички едва ли могат да впечатлят някого в днешно време. Но, както се оказва, в тази област също все още са възможни иновации, а радващото е, че най-пресните такива са продукт на българската изобретателност. Във всеки случай, родната стартираща компания iGreet е на път да промени пазара на поздравителни картички и дори вече е заинтригувала някои от най-големите играчи в световен мащаб.

Компанията е разработила картички от ново поколение, които на практика „оживяват“, ако бъдат гледани през екрана на телефон или таблет. За целта екипът използва технологията, известна като augmented reality („добавена реалност“), която позволява към реални обекти да бъдат добавяни виртуални изображения или аудио-визуална информация. Оформлението на картичките си iGreet пък изработва съвместно с български художници, като една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади дизайнери.

Как можем да подарите подобна „жива“ картичка на наш близък? За целта трябва само да закупите такава от уебсайта ни - lilia.bg или на място от магазина ни на Бул. Янко Сакъзов 18, както и да си свалите мобилното приложение iGreet, което е достъпно за двете най-популярни операционни системи за мобилни устройства - iOS и Android. След това остава само да насочите телефона с включено приложение към картичката и да се забавлявате.

Видео презентация на картичките iGreet може да видите ТУК