blog

Добре дошли в блога на Магазини за цветя Лилия - Безплатна доставка на цветя и букети в София.
Тук може да намерите информация за различни видове цветя, отличителни особенности и съвети за правилното им съхранение и отглеждане

Божур – царят на градината
Божур – царят на градината
11.07.2017
Божурът е красиво цвете, отрупано с богати цветове в бяло, кремаво, жълто, оранжево, червено, лилаво, розово. Смята се, че произлиза от Китай, където и до сега го отглеждат с уважение. Наричали го императорско цвете, защото владетелите украсявали градините си с него. В буквален превод от китайски, божур означава „най-красив“.
Прочети повече ...
iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност
iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност
Картички с добавена реалност оживяват пред очите ви с iGreet
Магазини за цветя Лилия е един от официалните партньори на iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност. При нас може да намерите богат асортимент от иновативните картички, които да добавите към букет или аранжировка с цветя.
iGreet е платформа за добавена реалност, чийто основен продукт са поздравителни картички с добавена реалност. Разработената от iGreet технология добавя дигитално съдържание към традиционните хартиени картички, като това съдържание се вижда чрез специално мобилно приложение.
Създадени над 40 различни дизайна на картички, по-голямата част от които са нарисувани от стартиращи български художници.
Прочети повече ...
Лупинус / Lupinus polyphyllus
Лупинус / Lupinus polyphyllus
Традиционно и популярно у нас лятно цвете. Цъфтежът е около месец през юни, но за сметка на това ефектен. Багрите са разнообразни - червени розови, лилави, жълти, бели и нюанси между тях.
Прочети повече ...
Орхидея Дендробиум Нобиле / Dendrobium Nobile Orchid
Орхидея Дендробиум Нобиле / Dendrobium Nobile Orchid
Дендробиум са сред най-често срещаните орхидеи. Те са епифитни растения, което означава, че в природата те растат върху други растения. Поради начина си на живот имат силно изразени псевдолуковици, където натрупват резерв от вода. 
Това е отличната орхидея за начинаещите цветари поради факта, че едно растение може да цъфне с множество прекрасни цветове.
Така наречените "благородни" орхидеи произхождат от Югоизточна Азия и Хималаите и растат на доста голяма надморска височина. Въпреки, че са лесни за гледане трябва да се спазват няколко важни правила за да се радвате не ежегоден богат цъфтеж.
Прочети повече ...