blog

Добре дошли в блога на Магазини за цветя Лилия - Безплатна доставка на цветя и букети в София.
Тук може да намерите информация за различни видове цветя, отличителни особенности и съвети за правилното им съхранение и отглеждане
Божурът е красиво цвете, отрупано с богати цветове в бяло, кремаво, жълто, оранжево, червено, лилаво, розово. Смята се, че произлиза от Китай, където и до сега го отглеждат с уважение. Наричали го императорско цвете, защото владетелите украсявали градините си с него. В буквален превод от китайски, божур означава „най-красив“.
Прочети повече ...
Те не само цъфтят и красят дома Ви, но са и полезни както за здравето, така и за биоенергийните полета в дома.
Прочети повече ...
Картички с добавена реалност оживяват пред очите ви с iGreet
Магазини за цветя Лилия е един от официалните партньори на iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност. При нас може да намерите богат асортимент от иновативните картички, които да добавите към букет или аранжировка с цветя.
iGreet е платформа за добавена реалност, чийто основен продукт са поздравителни картички с добавена реалност. Разработената от iGreet технология добавя дигитално съдържание към традиционните хартиени картички, като това съдържание се вижда чрез специално мобилно приложение.
Създадени над 40 различни дизайна на картички, по-голямата част от които са нарисувани от стартиращи български художници.
Прочети повече ...
Традиционно и популярно у нас лятно цвете. Цъфтежът е около месец през юни, но за сметка на това ефектен. Багрите са разнообразни - червени розови, лилави, жълти, бели и нюанси между тях.
Прочети повече ...
Дендробиум са сред най-често срещаните орхидеи. Те са епифитни растения, което означава, че в природата те растат върху други растения. Поради начина си на живот имат силно изразени псевдолуковици, където натрупват резерв от вода. 
Това е отличната орхидея за начинаещите цветари поради факта, че едно растение може да цъфне с множество прекрасни цветове.
Така наречените "благородни" орхидеи произхождат от Югоизточна Азия и Хималаите и растат на доста голяма надморска височина. Въпреки, че са лесни за гледане трябва да се спазват няколко важни правила за да се радвате не ежегоден богат цъфтеж.
Прочети повече ...
Дипладенията  е бързорастящо, пълзящо растение, което достига височина до 5 м, а цветовете и разпръскват главозамайващ аромат. Свежозелените листа на Дипладения та окапват през зимата.
Прочети повече ...
Посрещнете великденските празници с уникалните аранжировки и великденски кошници на Магазини за цветя Лилия
Прочети повече ...
Бонсай (на японски: 盆栽, „градинарство в поднос“) е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти (както и мъх, но той е второстепенен елемент), които се срещат естествено в природата (има бонсай по на 300 години).
Прочети повече ...

Продукти

Меню