blog

Добре дошли в блога на Магазини за цветя Лилия - Безплатна доставка на цветя и букети в София.
Тук може да намерите информация за различни видове цветя, отличителни особенности и съвети за правилното им съхранение и отглеждане

Божур – царят на градината
Божур – царят на градината
11.07.2017
Божурът е красиво цвете, отрупано с богати цветове в бяло, кремаво, жълто, оранжево, червено, лилаво, розово. Смята се, че произлиза от Китай, където и до сега го отглеждат с уважение. Наричали го императорско цвете, защото владетелите украсявали градините си с него. В буквален превод от китайски, божур означава „най-красив“.
Прочети повече ...
iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност
iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност
Картички с добавена реалност оживяват пред очите ви с iGreet
Магазини за цветя Лилия е един от официалните партньори на iGreet - интерактивни поздравителни картички с добавена реалност. При нас може да намерите богат асортимент от иновативните картички, които да добавите към букет или аранжировка с цветя.
iGreet е платформа за добавена реалност, чийто основен продукт са поздравителни картички с добавена реалност. Разработената от iGreet технология добавя дигитално съдържание към традиционните хартиени картички, като това съдържание се вижда чрез специално мобилно приложение.
Създадени над 40 различни дизайна на картички, по-голямата част от които са нарисувани от стартиращи български художници.
Прочети повече ...
Лупинус / Lupinus polyphyllus
Лупинус / Lupinus polyphyllus
Традиционно и популярно у нас лятно цвете. Цъфтежът е около месец през юни, но за сметка на това ефектен. Багрите са разнообразни - червени розови, лилави, жълти, бели и нюанси между тях.
Прочети повече ...
Орхидея Дендробиум Нобиле / Dendrobium Nobile Orchid
Орхидея Дендробиум Нобиле / Dendrobium Nobile Orchid
Дендробиум са сред най-често срещаните орхидеи. Те са епифитни растения, което означава, че в природата те растат върху други растения. Поради начина си на живот имат силно изразени псевдолуковици, където натрупват резерв от вода. 
Това е отличната орхидея за начинаещите цветари поради факта, че едно растение може да цъфне с множество прекрасни цветове.
Така наречените "благородни" орхидеи произхождат от Югоизточна Азия и Хималаите и растат на доста голяма надморска височина. Въпреки, че са лесни за гледане трябва да се спазват няколко важни правила за да се радвате не ежегоден богат цъфтеж.
Прочети повече ...
Бонсай
Бонсай
Бонсай (на японски: 盆栽, „градинарство в поднос“) е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти (както и мъх, но той е второстепенен елемент), които се срещат естествено в природата (има бонсай по на 300 години).
Прочети повече ...