blog

Фън шуей и цветята в дома

Фън шуей и цветята в дома
Фън Шуей е изкуството, което ни учи как да живеем в хармония със заобикалящата ни среда и да създадем уют в дома си.А цветята са едно от нещата, които не са просто декор в дома ви, а създават уют и зареждат с енергия.Използвайки методите на фън шуей можете да създадете един оазис, който да ви носи хармония, здраве, спокойствие и да ви зарежда с положителна енергия.

Освен радост за окото живите растения са мощни източници на енергията Ци, която пронизва всичко живо.Цветята имат силна лечебна сила и създават положително настроение.Те пречистват въздуха и изпълват дома с жизнена енергия.Помещение без стайни растения изглежда студено и неприветливо.

Зеленият цвят на растенията е един от най-естествените цветове.След труден ден, оказвайки се заедно с растенията и цветята ние се успокояваме и чувстваме как настроението ни се променя.Растението ни радва със зеленината и цветовете си.

Ето няколко съвета от майсторите по фън шуей, които ще ви помогнат да изберете подходящото растение и правилното място за цветята в дома ви.

Обърнете внимание на формата на листата на растението.Острите листа съдържат повече Ян енергия и карат енергията Ци да се движи бързо.Те са подходящи за гостната или кабинета. А кръглите листа са носител на енергията Ин, затова потокът на енергията около тях е по-бавен.Използвайте ги в спалнята, където трябва да има спокойна и умиротворяваща атмосфера.Това е мястото за отдих и там е желателно да преобладават меките тонове и закръглените форми.За да поддържате енергийния баланс, в дома ви трябва да имате както янски, така и ински растения.

Цветовата гама на цъфтящите растения също е от значение за мястото, където ще бъдат поставени.Червените цветя в южната част на стаята ще подобрят емоционалния фон и ще съдействат за обществения ви живот.Сините цветове са подходящи за северните части на стаята, зелените-за източната, а белите-за западната.

За да са здрави и енергични децата ви, най-добре украсете стаята им със зелени растения.

Ако не можете да се съсредоточите или сте изморени, поставете голяма саксия с растение близо до вратата на кабинета ви.

Някои растения освен, че ще пречистят въздуха, могат и да ви помогнат да подобрите материалното си състояние.Едно от тях е дървото на парите или дървото на щастието.

Друго такова растение е кралската бегония, която освен това пречиства въздуха от отровните вещества.

Миртата е залог за семейното ви щастие.Особено благоприятна енергия ще създаде тя,ако е цъфтяща.

Лимоновото дърво ще ви помогне да оздравеете по-бързо.

Розата създава кръгови потоци от положителна енергия, запълвайки цялото пространство.Жълтите и пурпурни рози се счита, че са генератор на положителна енергия.

Фикусът винаги е бил едно от любимите домашни растения.Той успешно изгонва отрицателната енергия и агресията и създава благоприятна атмосфера в дома, но ако се намира в сектора на брака, може да влоши отношенията между съпрузите.

Мушкатото се отнася към едно от растенията с мощна енергия.То отлично защитава жителите на дома.Достатъчно е да постоите няколко минути край него и ще се почувствате отпочинал и зареден с нови сили.Мушкатото отделя ефирни масла, подобрява обмена на веществата, изчиства въздуха, успокоява нервите и понижава кръвното налягане.Но не е желателно то да стои близо до леглото ви.Ако дълго време вдишвате ефирните масла, може да ви заболи глава или да предизвика алергия.

Филадендронът е красиво цвете и е най-добре да стои в кабинета ви в сектора на партньорството.

Избягвайте да слагате папрат и лилии в спалнята, защото нощем отделят въглерод.

Учените са доказали, че растенията реагират на вредното електромагнитно поле или на дисхармонията в енергетиката на помещението.На такова място те не се развиват добре и боледуват.Най-чувствителни в това отношение са траденсканцията(зебрината) и бръшляна.

Бамбукът успешно поглъща отрицателната енергия и я неутрализира.Според фън шуей отрицателната енергия преминава през кухините на бамбука и се променя в положителна.Можете да държите растението във ваза в ъгъла на стаята.

Избягвайте да поставяте кактуса близо до мястото за почивка или работа, защото може да стане източник на кавги и спорове.Най-добре е да го държите на перваза.По този начин ще се сдобиете със своеобразен „защитник".

Ако искате да засилите елемента Вода в дома си, сложете няколко цветя да се носят на повърхността на малка купа.Мирът и спокойствието, което създават носещите се върху вода цветя е невероятно.За тази цел може да използвате орхидеи, далии, рози, гардении и др.

Правилата и съветите са безбройно, но най-важното, което трябва да знаете за растенията е , че те се нуждаят от внимание и грижи, положени с много любов.И това е най-важното условие, за да могат те да разгърнат енергийното си поле и да предадат уют и хармония в дома ви.