blog

Драцена | Dracaena

Драцена | Dracaena
Семейство Драцена.
Отличен избор за стайно растение.
Родина: тропическите райони на Африка и Азия.

Като цяло драцената се отглежда лесно, но всичко зависи от вида.
Най-непретенциозни са видовете - Dracena okaymlennaya, дракон и Dracena Dracena Godsefa. За разлика от тях, на другите видове трябва да обръщате повече внимание.
Основни грижата за драцената включва почисването на прах от листата, подмладяване на старите растения, което става в периода от октомври до януари.

Грижи: През топлите сезони се нуждае от средно количество вода, а зимата следва да се полива изключително рядко. От март до септември се тори непрекъснато. 
D.fragrans изисква най-малко грижи.
Място: Обича светли или полусенчести помещения. Не обича силното слънце и теченията. D.marginata може да вирее и в тъмни места, докато D. deremensis обича светлината.
Размножаване: Използват се стъблени резници.
Съвет на градинаря: Ако растението е станало твърде голямо, лесно може да бъде подрязано. Ако листата му са потъмнели покрая, можете да ги поорежите като съблюдавате първоначалната им форма.

СЪВЕТИ И ГРИЖИ
Температура: Умерена, но не под 15 ° С
Осветление: За добър растеж и развитие се нуждае интензивна светлина. Ако лятото е стояла на слънчево място, зимата трябва да се премести близо до прозореца. 
Поливане: Обилно през лятото, и умерено през зимата, но с оглед на температурата в стаята. Не трябва да има застояла водата в паничката или исъхнала почва.
Торене: По време на периода на растеж от април до август на всеки две седмици драцената трябва да се тори с торове за саксийни растения. Можете да използвате "Рейнбоу", "Идеал", "гигант" и др.
Влажност: Драцената е устойчива към сухия въздух, но изисква редовното пръскане на листата. 
Пресаждане: пролетта на всеки две години. Корените на драцената се намират  в горния слой на почвата, така че може да направи голям дренаж.

Магазини за цветя Лилия - Безплатна доставка на цветя и букети в София - http://lilia.bg