Десертно бяло вино Траминер Ауслезе 2011

Aвстрийско, десертно бяло вино - Траминер Ауслезе 2011 от "Крахер" - Weinlaubenhog Kracher Burgenland Auslese Traminer.
Висококачествено сладко вино от късно брано селектирано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Отлежало и съхранявано 50/50 в стоманени съдове и бъчви тип барик 12 м. Среден златисто жълт цвят. Аромат на рози с фина нотка на бяла ружа, дъх на грейпфрут и полски билки. Минерално с атрактивна киселинност и вкус на жълт тропически плод с деликатен портокалов вкус на финала. Препоръчва се с печен гъши дроб, пастети и сирене "Munster". Температура на сервиране 10-12°C.
Алк. 12,5%, ℮ 0,375 l
FALSTAFF - 93 Punkte

Австрийски десертни вина от Магазини за цветя Лилия - Онлайн поръчка и експресна, безплатна доставка за София на кошници с цветя, букети, рози, вино, картички, подаръци и др.

При нас ще намерите висококачествено австрийско вино със специални качества.
Съгласно австрийския Закон за виното към висококачественото вино със специална зрялост и от специална реколта спадат следните видове: късен гроздобер (Spätlese) подбран гроздобер (Auslese), ледени вина (Eiswein), селекция от отделни зърна грозде (Beerenauslese), вино от презряло грозде (Ausbruch) и гроздобер на стафидирали зърна (Trockenbeerenauslese). Те не трябва да бъдат подобрявани (чрез добавяне на захар, шаптализация), трябва да са от определен лозарски регион, остатъчната им сладост трябва да е в резултат само на прекъсването на ферментацията, те трябва да са официално проверени и да носят номер на проверка; обозначаването на реколтата е задължително. Гроздето за висококачествено вино със специални качества не трябва да бъде събирано с машини, с изключение на леденото вино и късния гроздобер.
Гроздето трябва да отговаря на определени изисквания и трябва да е с определена плътност на гроздова мъст

късен гроздобер (минимум 19° KMW)
подбран гроздобер (минимум 21° KMW)
стафидено вино, ледено вино, селекция от отделни зърна (съответно минимум 25° KMW)
вино от презряло грозде (минимум 27° KMW)
гроздобер на стафидирали зърна (минимум 30° KMW)

Остатъчната сладост на висококачественото вино със специални качества трябва да бъда постигната само чрез тиха ферментация или прекъсване на ферментацията, но не и чрез сладък резерв.

KMW - Метод на измерване на захарността на ширата