Бонсай в саксия 50 см.

Красиво мини дръвче Бонсай в саксия.
Височина около 50 см, заедно със саксията.
Страхотна идея за подарък за Великден, Гергьовден, рожден ден или просто може да си го поръчате за да освежите атмосферата в офиса или дома си.

В случай, че желаете картичка с поздрав - изберете от меню "Картички" и добавете в поръчката си картичка.
В полето "Коментар" на Вашата поръчка впишете посланието и повода.


Може да изберете и да добавите в поръчката си и подходящ съд от меню "съдове"

Безплатна доставка на бонсай дръвчета в София!

Бонсай (на японски: 盆栽, „градинарство в поднос“) е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата (има бонсай по на 300 години).

Толкова малки и толкова изящни, често пъти толкова стари и в същото време толкова наситени с живот, миниатюрните пейзажи от цветя, дървета и скали на всички езици се наричат с едно име - Бонсай. Човек или се влюбва от пръв поглед в дърветата-джуджета с най-причудливи форми, или не, среден път няма - твърдят специалистите по това древно японско изкуство. Но онези, които ги заобичат за цял живот, никога не се уморяват да ги съзерцават. За тях те са своеобразно бягство в един природен, чист свят в миниатюр.

В Япония, където религията проповядва преклонение към природата, възрастта и предците на човешкия род, бонсаи е високо почитано изкуство, което символизира битката на едно дърво с природните стихии и като всяко живо същество расте на години и има своя индивидуалност и свой характер. Подобно на други японски изкуства, като рисунките върху коприна, една добре отгледана жива картина в миниатюр е абстрактна,  поетична, емоционално наситена, тя подканя наблюдаващия да потърси собственото си място сред този "жив" пейзаж от цветове и зеленина.

Повече за Бонсаите и тяхното отглеждане може да прочетете в блога ни